lauantai 19. toukokuuta 2012

Mitä partio oikeasti on?


Tämä kysymys on MONEN mielessä. Joten päätettiin kertoo se teille:)

PARTIO:

Uusien asioiden oppimista. Partiossa opitaan niitä solmuja ja suunnistusta, mutta myös ensiapua, jonka osaaminen voi pelastaa oman tai kaverin tai tuiki tuntemattoman hengen. Noiden eräjormataitojen lisäksi nykyään partiossa opitaan muiden ihmisten kanssa käymistä ja elämän arvoja. Myös käsityöt ja ruuanlaitto on mukana.

Uusiin ihmisiin tutustuminen. Partiosta saa PALJON uusia kavereita. Partiolaiset oat avoimia ja valmiina hankkimaan lisää kavereita. Partiosta saa luotettavia ystäviä ja sekä riehuivia kavereita. Partiolaisia on yhtä paljon erillaisia kuin maailmassa on ihmisiä, on "perinteisiä partiolaisia", sellaisia jotka tulevat mieleen yleisesti partiolaisista, mutta on myös partiolaisia, jotka uudistavat innokkaasti partiotoimintaa monipuolisemmaksi ja entistä mielenkiintoisemmaksi. Ja tietysti on kaikkea tuosta välistä ja ihan jokaista muutakin ihmisryhmää. Eli jokainen löytää varmasti kavereita, ystäviä, tai kuten Lauran tapauksessa rakkauden:) Ja Laura ei ole ainoa, joka on löytäny kultansa partiosta;)

Retket ja leirit. Ne ovat mahtavia! Ne ovat partiotominnan huippukohdat, kulmakivet, tapahtumat joiden takia partiossa käydään. Retki kestää 1-3 päivää/0-2 yötä. Retkiä järjestetään mm. viikonloppuisin. Retkiä on monenlaisia, on oman vartion kanssa, on oman ja kaverin vartion kanssa, on lippukunnan johtajien kesken, tai ihan vaan kavereiden kanssa. Redun voi pitää kämpällä tai maastossa, miten ite haluaa. Reduilla voi oikeestaan tehdä mitä itse haluaa, yleensä on ehkä vähän suunnistusta ja uusia asioita, mutta myös yhteistä hengaamista ja hyvää seuraa. Ja usein myös hyvää ruokaa.
Leirit kestävät usein 5-7 päivään(esimerkiksi) miten leirin johtajat haluu. Leirit on yleensä isompia tapahtumia kuten vaikka oman lippukunnan, tai oman alueen lippukuntien(Järvi-espoo, Espoo, Helsinki, Pääkaupunki seutu, Suomen partiolaiset, KOKO MAAILMA) yhteinen leiri. Leireillä on vielä mahtavempaa kuin retkillä, kavereita saa lisää, ruoka on yleensä parempaa ja ohjelman laatu hipoo taivaita. Olemme päässeet seinäkiipeilemään, melomaan kanootilla, nukkumaan vesiteltassa(vedessä kelluva teltta), tekemään gourmee-ruokaa keskellä metsää, ampumaan jättikokoisilla katapulteilla, nukkumaan tähtien alla kaikkein parhaiden partiokavereiden seurassa. Mitä ikinä kuvitella saattaa.
Tässä on monille kompastuskivi:" No hyi vittu ilman vesivessaa ja juoksevaa vettä! Pitää nukkua maassa! Jossain teltassa siis YÄK! Mis mä voin föönaa mun hiukset ja miten mä voin chättää facebookissa!? Siis ällöttävää!!" Okei, ei tartte olla ees iso leiri, et paikalla on bajamajat, ei oo yhtään sen pahempi ku mitä pitää käydä mökillä huussissa. Uiminen on keksitty, juoksevaa vettä ei yksikertaisesti tarvitse eikä kukaan huomaa että sulla on likaset hiukset tai naaman on tullu finni, koska niin on kaikilla sadoilla muillakin! Leirit on mahtava tapa irtautua internetin koukuttaasta maailmasta ja elää oikeeta elämää, oikeessa maailmassa, ei siel netis:) Ja jos ei pysty hyväksyä, että jotkut voivat jopa pitää siitä, että ollaan viikko keskellä ei mitään luonnon helmassa taivas kattona, niin on rasismi muiden mielipiteitä kohtaan. Hehe en tiiä onks toi rasisti oikee sana mut silti:D älysitte pointin, hyväksykää jos joku kavereistanne ei pääse kesän mageimpiin bileisiin, jossa juodaan, oksennellaan, örvelletään kännissä, pannaan tuntematonta ja seuraavana päivänä ei muisteta mitään, koska sillä voi olla se "noulife partioretki", joka sattuu olee sille aivan saatanan hyvää viihdettä!

Joo ei meillä muuta:) Kysykää ihmeessä jos tulee kysyttävää!

T.Laura(+Kaisa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti